Vi kollar in LG UHD 32UD99 – ny bildskärm med 4K, HDR10 och Freesync

0

LG visar under CES 2017 upp bland annat UHD 32UD99. Samtidigt som tillverkaren även uttrycker ökat intresse för den svenska marknaden.

Vi besökte LG under CES 2017 och tog oss en närmare titt på bland annat kommande UHD 32UD99. En stilren skärm med både form och funktion. LG har även valt att med denna skärm gå emot trenden med välvda paneler för att få ut extra ljusstyrka.

LG UHD 32UD99 har som namnet antyder en 4K-upplösning. Det finns även stöd för AMD Freesync, som kan synkronisera bildfrekvensen med grafikkortet över både Displayport och HDMI. Stöd finns även för 10-bits HDR, för bättre kontrast, bättre ljusstyrka och ett bredare dynamiskt omfång.

Prioriterar ljusstyrka

LG har valt att inte tillverka den här skärmen i ett välvt format som många andra skärmar på marknaden idag. Det är just för att kunna nå en högre ljusstyrka som hos 32UD99 hamnar på 550 nits. Något som ska ge en bättre upplevelse tillsammans med HDR funktionen. Då passar det bättre med en platt skärm för att få en jämnare ljusstyrka över hela skärmen.

Skärmen mäter 31,5 tum i storlek och är utrustad med en IPS panel. Anslutningsmässigt kan vi hitta bland annat HDMI 2.0 och USB Typ-C med stöd för att kunna ladda enheter som till exempel bärbara funktioner.

Kan till slut nå svenska marknaden

När vi pratade med LG nämnde representanterna för företaget även att man börjat överväga att lansera en större del av sitt utbud här i Sverige. Något som vi velat se mer utav under flertalet år.

Andra nyheter från CES 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid