Samsung blir nästa aktör att erbjuda en smart klocka med en rund skärm som mer påminner om ett traditionellt armbandsur. Under IFA-mässan i Berlin får vi kika närmare på nya Gear S2, en Tizen-baserad klocka du navigerar genom att rotera på en ring runt skärmen och som bland annat får stöd för mobilbetalningar.

Med en lång lista av klockor i ryggen fortsätter Samsung bygga vidare på sin Gear-serie med kroppburen elektronik, och det är fortfarande det egna operativsystemet Tizen snarare än Android Wear som får stå i rampljuset. Företagets senaste klocka som visats upp på IFA får en rund skärm likt konkurrenterna Motorola Moto 360, LG G Watch R och Huawei Watch, men Samsung har en egen uppfattning om hur du bäst navigerar genom klockans menyer.

Navigera med en ring runt skärmen

Medan Gear S2 har en pekskärm så menar Samsung att det är opraktiskt att använda pekskärmen som primärt styrdon på en så pass liten enhet då fingret tar upp och skymmer en för stor andel av den 1,2 tum stora Super AMOLED-skärmen. Istället finns det en ring som kan roteras runt skärmen i diskreta steg för att snabbt bläddra genom menyer och listor, en lösning jämförbar med den ”digitala” kronan på Apple Watch.

Att klockan kör Tizen snarare än Android Wear innebär såklart att du inte kan använda den växande skaran av appar som släppts till Googles operativsystem, utan du är helt låst till Samsungs ekosystem. Samtidigt vill Samsung locka med sin sina egna tjänster, som bland annat innefattar det nya betalnigssystemet Samsung Pay och kommande integration med bilar från Wolksvagen.

Gear S2 lanseras i två versioner, S2 med plastarmband och proprietärt armbandsfäste för cirka 3 500 kronor samt S2 Classic med läderarmband och ett traditionellt 20-millimetersfäste för cirka 4 000 kronor – båda bör hitta ut i butik någon gång under oktober månad.

Läs mer från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GadgetyMorkulstingray Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
stingray
Gäst
stingray

Alltså det här med att ha en play-symbol på översta bilden.. Lägg nån slags tracking på den och se hur många som klickar på den när man först går in på sidan, jag skulle gissa att det är ungefär alla.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”stingray”]Alltså det här med att ha en play-symbol på översta bilden.. Lägg nån slags tracking på den och se hur många som klickar på den när man först går in på sidan, jag skulle gissa att det är ungefär alla.[/quote]

He he Inte ens tänkt på att den fanns, klickar på Läs mer.. utav gammal vana. Dagens siter är så fulle med bilder, oftast reklam så jag sållar per automatik bort alla bilder om jag verkligen inte går in för att studera bilden. Jag gissar att jag är långt ifrån ensam om detta beteendet.

Gadgety
Medlem
Gadgety

Den fysiska ringen i kombination med det två sidoknapparna, för hem och tillbaka, gör att Samsung definitivt har ett användargränssnitt som jag skulle föredra än som de ser ut på Android Wear. NFC och pay via kreditkort, utan att behöva ha med kortet, är väl också intressant, tills batteriet tar slut. Men den stora community som finns kring AW, där det finns mer än 10.000 gratis urtavlor har inte S2 skuggan av en chans att matcha. Samsung är också dåliga på att underhålla sina produkter med firmware updates. Så fort nästa modell kommer, så är det ajöss. Där är Android… Läs hela »