Vi försöker tända eld på Xigmateks brandsäkra nätaggregatskablar

2

Xigmateks menar sig vara först ut med brandsäkra nätaggregatskablar – sagt och gjort, vi misshandlar de nya kablarna med en tändare i högsta hugg.

Vi hälsar på hos Xigmatek på Computex 2016 och får kika närmare på en uppsättning nya kablar som kommer lanseras till företagets nätaggregat. Kablarna är täckta av en ny sorts plast – exakt vilken framgår inte – som ska ersätta den PVC-plast som är vanlig i den här typen av kablar och som utlovas vara brandsäker.

Tanken är såklart inte att vanliga användare ska försöka sätta eld på kablarna med en tändare som vi gör i videoklippet, utan snarare är tanken att en eventuell kortslutning eller annan brand i datorn ska sprida sig så lite som möjligt och framför allt släppa ut så lite giftiga ångor som möjligt. Kablarna uppges klara upp till 120 grader Celsius, dubbelt så högt som de 60 grader som vanlig PVC-plast ska klara.

Prissättningen är ännu oklar, men en komplett uppsättning brandsäkra kablar kommer antagligen kosta ett par hundra kronor när de lanseras någon gång innan årsskiftet.

computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
broken Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
broken
Gäst
broken

Inte möjligt, är ju halogenfria kablar garanterat. Något alla bör ha hemma i sina elinstallationer inte bara i datorn.

broken
Gäst
broken

Omöjligt menade jag