Video Electronics Standards Association (VESA) har nu uttalat sig officiellt angående de DisplayHDR 2000-certifieringar flera nya bildskärmar ska ha fått. Certifieringar som inte är äkta då DisplayHDR-standarden inte sträcker sig så långt.

Enligt en kinesisk återförsäljare ska två nylanserade bildskärmar komma med VESA DisplayHDR 2000-certifiering. Något som skulle innebära att dessa skärmar kan ha en maximal ljusstyrka på 2 000 nits på en specifik punkt på bildskärmen. Kruxet är dock att medans bildskärmarna må ha möjligheten att nå denna ljusstyrka finns det ingenting som heter DisplayHDR 2000.

VESA är organet som är ansvarigt för att bland annat certifiera bildskärmar med just DisplayHDR-standarden. Nu har VESA gått ut med att det i dagsläget inte existerar någon nivå av standarden kallad DisplayHDR 2000. Något bildskärmarna Acer EI491CRG9 samt Samsungs nyligen uppdaterade Odyssey G9 har listats med hos den kinesiska återförsäljare Taobao.

VESA nämner inte huruvida andra återförsäljare lista någon av dessa bildskärmar med den falska certifieringen. Organisationen är dock snabba på bollen med att understryka hur certifieringen inte finns på riktigt och således är det viktigt som konsument att ha detta i åtanke. En standard vid namn DisplayHDR 2000 kan mycket väl komma att existera i framtiden. I dagens läge är det dock ingenting som VESA själva står bakom. Organisationen listar alla certifierade produkter på sin hemsida. En lista som kan vara värd att dubbelkolla mot när det blir dags för ett inköp av en ny bildskärm som ska komma med DisplayHDR.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Är inte en dag för tidigt att VESA ryter till, även om det nu är för en icke existerande HDE2000 standard.
Marknadsföringen av skärmar har länge varit vilseledande även från kända och välrenommerade aktörer.

Nu ska bara övriga certifierings organ vakna och ryta, antagligen en utopia. men men…
Man får hoppas att en svart lista eller liknade blir verklig så felaktigt marknadsförda skärmar bannas, då det antagligen är enda sättet att få tillverkare och säljare att sköta sig.