Den senaste ”antipiratmetoden” som blivit väldigt populär är helt sonika att mer eller mindre seriösa bolag spionerar på folk.
RIAA är väl dem som gjort fenomenet känt och kollar man på vad de ställt till med i USA (där de stämt 12-åriga småflickor och gamla pensionärer på, för dem, enorma belopp) förstår man om folk blir ganska upprörda.

NordicHardware står på inget sätt på ”piratkopierarnas” sida men vi anser inte att spioneri är en acceptabel lösning. Ett företag har ingen rätt att avlyssna din telefon och de bör knappast ha rätt att ”avlyssna” din uppkoppling heller.

En protestlista med mål att stoppa Antipiratbyråns spioneri finns att hitta här.

Är ni sugna på att se vad det är för företag som spionerar på just din dator föreslår vi verktyget PeerGuarian. Detta program agerar ungefär som en brandvägg fast är enbart dedikerad åt att hålla ”spioner” borta.
När vi testade programmet kopplade vi upp oss, körde igång Kazaa Lite och Direct Connect med en tom utdelningsmapp och lämnade datorn på under ett dygn. När vi kom tillbaka till datorn hade PeerGuarian registrerat närmre 30 försök att spionera på datorn. (Ha då i åtanke att vi inte ens laddade upp eller ner något, eller ens ”delade ut” något för den delen, datorn bara stod i ”dvala”.) Ganska kusligt…

  • Kommentera i forumet
    Annons
  • Leave a Reply

    Please Login to comment
      Subscribe  
    Notifiera vid