AMD Radeon Vega förväntas bli utmanaren till Nvidias dominans i prestandasegmentet. Nu räknar det röda laget ner till ett tillkännagivande.

AMD trummar bokstavligt talat upp hype för Vega med en ny film som laddades upp på företagets Youtube-kanal under gårdagen. Filmen kallas för ”After the Uprising” och nämner i slutet en förhandstitt av Vega-arkitekturen.

Länken i videons beskrivning skickar tittaren till en hemsida där en nedräkning till uppvisningen av Vega visas. Nedräkningen kommer att vara över lagom tills årets CES-mässa i Las Vegas drar igång.

AMD Radeon Vega förväntas ta sig an Nvidias Pascal-arkitektur i flera prisklasser. De prestandainriktade Vega-korten ryktas komma utrustade med 8 gigabyte (GB) HBM2-minne. Det ryktas även om  4 096 streamprocessorer och klockfrekvenser på runt 1 500 megahertz.

Smygkänga mot Nvidia Volta

Trots att Vegas närmsta konkurrens blir Pascal så kan man i videon se en möjlig känga mot Nvidias nästa arkitektur Volta, vars lanseringsdatum ännu inte är helt spikat. En skylt med texten ”Warning! Poor Voltage” med en ”Radeon Rebellion”-klisterlapp kan ses väldigt snabbt i videon. Med klisterlappen strategiskt placerad för att täcka de två sista bokstäverna i ordet ”Voltage”.

Förhoppningsvis så får vi äntligen mer officiell kring Vega på torsdag då CES 2017 går av stapeln. CES-mässan pågår från den 5:e till den 8:e januari. AMD:s nedräkning tar slut på torsdag klockan 15:00 svensk tid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid