En prototyp av AMD RX Vega 56 utsmyckad med en partnertillverkad kylarlösning har nu dykt upp på bild och visar en redig anordning för AMD:s Vega-minsting.

Igår lyftes embargot för recensioner av AMD:s RX Vega 56 och 64, medans dessa recensioner är baserade av referensmodellerna av dessa grafikkort så har nu bilder på en prototyp av en partnertillverkad variant av Vega 56 hittat sin väg ut på nätet.

Kylarlösningen som syns på bilderna är rejält tilltagen, medans kretskortet i sig inte sträcker sig mycket längre än PCI-e kontakten så utökar kylaren grafikkortets längd med cirka 40 procent. Kylaren påminner mycket om Sapphires lösning för AMD:s Fury-kort som även det var utrustat med en fläskig uppsättning kylflänsar och tre fläktar, samt ett kompakt kretskort.

Grafikkortet på bilderna har diverse anslutningar för övervakningssyften, något som tyder på att det är en prototyp som fortfarande genomgår tester som har fastnat på bild.

Något som är intressant med dessa bilder är också att grafikkortet är utrustat med en 6-pin och en 8-pin strömkontakt medans AMD:s referensmodell använder sig av två stycken 8-pin kontakter. Det är i skrivande stund inte bekräftat vilken tillverkare som testat denna RX Vega-modell eller när och om den kan tänkas dyka upp på marknaden. Troligtvis handlar det som sagt om en modell från Sapphire och det mesta pekar mot att vi får se de första partnertillverkade modellerna på marknaden i september.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mikael Schwartz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Konstruktionen där kretskortet inte täcker hela längden på produkten torde öka effektivitetsgraden på kylaren väsentligt. Jag såg minst ett liknande kort för Radeon Fury, minns dock inte tillverkaren.

Ska bli intressant när tredjeparts-vega till slut hittar ut i butik!