Eller i alla fall på den Japanska marknaden. Hitachi 7K400 är nämligen tillgänglig för försäljning i Tokyo, Japan. Produktnamnet står för 7200 RPM och 400 GB lagringsutrymme vilket gör Hitachi 7K400 till den största hårddisken på marknaden. Hårddisken använder sig av SATA-interfacet och använder sig av en 8 MB cache vilket gör dess prestanda likvärdig med de flesta high-end hårddiskar trots sin enorma storlek.
Det är inte så vanligt då de flesta tillverkare väljer att använda lite klenare motorer på de allra största modellerna. Här verkar dock Hitachi köra ”the full monty” och överlåter inget till slumpen.
Med största sannolikhet använder sig Hitachi av 5 80GB plattor i 7K400 och det är inte var dag vi ser hårddiskar med så många plattor på marknaden.


Med tanke på att vi förra veckan rapporterade om världens största 2.5″ hårddisk, Toshiba MK1031GAS, är det klart intressanta nyheter. Det skiljer alltså en hel del i lagringskapacitet mellan de två flaggskeppen, 3.5″ modellen erbjuder så mycket som 4 gånger mer lagringsutrymme.


De första prisuppgifterna tyder dock på att det kostar som det smakar då listpriset ligger på runt $500. Detta kan jämföras med Seagates flaggskepp på 200 GB som kostar $155.
Hur priserna ser ut när hårddisken når vårt fastland återstår dock att se.


Källa: Xbitlabs.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid