Tillverkaren Lexar har utan tvekan tillkännagivigt det minsta USB-minnet på marknaden, det är faktiskt fysiskt omöjligt att göra ett USB FlashCard minne i mindre dimensioner i dagsläget.
All teknik i Lexars senaste USB-minne ryms nämligen i själva USB-kontakten (Typ A) som används av alla USB-minne. Det som för ögat endast ser ut som en USB-kontakt är med andra ord ett fullfjädrat USB-minne. Dimensionerna på minnet, eller kontakten, är endast 12mm x 4.5mm x 31.75mm (BxDxL).
Lexar är de första som kommer producera minnen på denna nya formfaktor men förmodligen kommer flera tillverkare följa efter.Lexar kommer lansera sitt nya UFC-minne (USB FlashCard) i flera olika storlekar varav 64MB blir största storleken till en början. Men nästa år ska det dyka upp modeller med upp till 1GB och USB2.0-stöd.


”Lexar plans to introduce Full-Speed USB versions in 16MB, 32MB and 64MB capacities as well as Hi-Speed USB versions in 64MB, 128MB, 256MB, 512MB and 1GB capacities with a high performance 60MB/s interface speed in 2005.” 


Några priser på UFC-minnena från Lexar har vi inte fått reda på men med dess minimalistiska mått kan det bli svårt att hålla reda på sitt minne. Varav det hela kan bli en riktigt dyr affär i längden.


Källa: MobileMag

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid