Small preview image

De svenska hem som inte haft en av IKEAs Lack-möbler innanför dörren är nog lätträknade. Men det är nog betydligt färre som använt IKEAs Lack-bord som ett 19-tums serverrack, något det tydligen passar helt perfekt till. Innermåtten på IKEAs kvadratiska Lack-bord är nämligen exakt 19″ och passar utmärkt som världens förmodligen billigaste ”konsumentrackskåp”.LackRack har snabbt blivit ett begrepp på Internet efter att ha visats upp på ett event i Nederländerna. Även om LackRack fick sitt genombrott på eth0 Winter 2010 sägs det att Googles tekniker lekt med konceptet sedan förra året, vilket vi inte skulle bli helt överraskade av.


eth0s wiki går det att läsa mer om LackRack där det även finns flera bilder som visar vilken perfekt passform det blir. IKEAs Lack-bord som sålts för så lite som 49 kronor stycket är kanske inget för serverrummet men utan tvekan en spännande/billig lösning för dem som vill stapla upp några 19-tums rack. Även om det knappast är den mest strytåliga lösningen på marknaden.


Slump eller ännu ett sätt för IKEA att sälja Lack-möbler? Vi låter den frågan vara öppen för diskussion.Källa: eth0 via IDG

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid