Välkända Micron Technology fick motta ett hårt slag under tisdagen när företaget förlorade mot taiwanesiska UMC i kinesisk domstol vilket ledde till ett ras i Microns aktievärde.

En kinesisk domstol har nu inlett ett temporärt förbud mot Micron Technology som hindrar företaget från att sälja sina produkter på den kinesiska marknaden. Detta inkluderar 26 olika produkter från Micron, bland annat Dynamic Random Access Memory (DRAM) och NAND-flashminnesprodukter.

Detta resulterade i att Microns aktievärde dök med så mycket som åtta procent under tisdagen. Kina är världens största halvledarmarknad och stod för omkring 50 procent av amerikanska Microns inkomst under räkenskapsåret 2017.

Den rättsliga dispyten som nu har avslutats är mellan amerikanska Micron Technology och taiwanesiska United Microelectronics Corp (UMC). UMC lämnade in en anmälan till den kinesiska domstolen där företaget hävdar att Micron importerar och säljer produkter som gör intrång på ett eller flera patent som UMC håller i Kina.

Anmälan från UMC kom som ett svar på en anmälan som Micron lämnade in under förra året. En anmälan som hävdade att UMC och dess partner Fujian Jinhua Integrated Circuit Company stulit företagshemligheter kring minnestillverkning.

Micron har i skrivande stund inte kommenterat på domstolsbeslutet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Warren Buffé Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Warren Buffé
Gäst
Warren Buffé

DE E BARA FUD!!!

BTFD!!