Vi har nyligen fått information från Vantec om ett flertal nya produkter man kommer introducera under september månad.
I sedvanlig ordning är det en fin blandning på produkterna men denna runda är det med inriktning på lagring.
Man introducerar bland annat flera uppsättningar av hårddiskhållare, både interna (swappable) och externa modeller.
De förstnämna är tänkta att användas i 5.25″ enheter på din PC och finns både för IDE och SATA interfacet. Dessa mobila hårddiskhållare för det mycket enkelt att flytta hårddiskarna mellan system. Och SATA-versionen är även ”hot swappable” vilket betyder att man kan dra ur hårddisken fast att systemet är igång.
Vantecs EZ-Swap-serie är utrustade med bland annat kylfläktar och säkerhetslås för att ingen obehörig ska springa iväg med dina hårddiskar.


Den externa hårddiskhållaren går under namnet Nexstar2 och denna enhet har tidigare funnits ute men då bara med USB2.0-stöd, nu är även en modell med FireWire-stöd på ingång.
Nexstar2 gör din vanliga IDE-hårddisk till en extern hårddisk. Själva kabinettet skäms inte heller för sig med en stilren design och aktivitetsLEDs för både power och hårddiskbelastning.
Du kan med andra ord ta vilken 3.5″ hårddisk som helst (IDE) och koppla den till din dator via USB2.0 eller FireWire.EZ Swap-SATA


Utöver sina hårddiskhållare har man även lanserat ett nytt SerialATA-kontrollerkort. Något som dock skiljer detta kort mot många andra är att det inte enbart erbjuder interna SATA-portar utan även en extern SATA-port.


”The Vantec SATA PCI card also features an external SATA connector as well, allowing you to connect external SATA devices for further expandability.  Take advantage of SATA technology with the Vantec SATA PCI card.”


Vantec har för vana att introducera lite annorlunda produkter inom många olika områden och även denna gång ser de ut att ha intressanta produkter på gång. För dem som vill veta mer om Vantecs nya produkter kan ni läsa mer på Vantec.com.tw.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid