Valve planerar att uppdatera chattfunktionerna hos tjänsten Steam, några av de kommande funktionerna ser ut att vara direkta svar på tjänsten Discord och dess popularitet.

Discord har ökat mer och mer i popularitet. Tjänsten erbjuder en relativt smidig upplevelse när det kommer till grupper, kanaler för röstchatt och dylikt. Chattfunktionen i Steam har däremot varit mer eller mindre oförändrad under många år. Något som Valve nu vill ändra på.

Den kommande versionen av Steamchatten ska lägga till en del funktioner som i princip är standard hos många andra tjänster idag. Användare kommer att kunna spara grupper, vänner och chattar som ”favoriter” för smidigare åtkomst.

Chatten kommer även att visa mer detaljerat vad vänner som spelar ett specifikt spel har för sig. Användare kommer till exempel att kunna se om en kompis sitter i en meny eller om kompisen spelar en match i vilket spel som den nu spelar. En funktion som antingen kan användas för att bespara kompisar onödiga meddelandesignaler när fokus måste läggas på att vinna en kycklingmiddag. Eller för att helt enkelt störa kompisar som är upptagna med annat.

Gruppchattar kommer även att få en redig renovering. Genom gruppchattar på Steam ska det gå att skicka spelinbjudningar och skapa separata kanaler.

Det ska även gå att skicka video, GIF-filer och bilder som visas direkt i chattfönstret. Något som tidigare inte varit tillgängligt och mottagaren endast fått en länk till det innehåll som skickats.

Valve hävdar även att röstchatten har förbättrats avsevärt. Kvalitén på ljudet ska ha blivit mycket bättre och ”renare”. Chatten ska även automatiskt krypteras mellan deltagare för ökad säkerhet.

För att få tillgång till Steams nya chatt redan idag krävs det att användare är uppskrivna för beta-uppdateringar. Den går även att testa genom webbläsaren. Exakt när denna nya chatt blir en del av Steams standardklient, och om den är bra nog att ta sig an Discord, återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MorkulNils K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nils K
Gäst
Nils K

Chattfunktionen i Steam håller klass med när ICQ va som störst. Men det va ju 15 år sen.

Morkul
Medlem
Morkul

Jag verkligen avskyr Doscord så det är en välkommen nyhet, hoppas nu bara på att det faktiskt bli bra också