Steams sommarrea har nyligen avslutats, i kölvattnet av köpfesten så har Valve stängt av över 40 000 konton redan dagen efter rean avslutades.

Steams sommarrea är något som många ser fram emot, med lite tur så kan man få tag i ett eller flera spel som man varit sugen på att spela till ett nedsatt pris. Dock innebär även de nedsatta priserna även att användare med mer moraliskt tveksamma planer kan få tag i spel för en billigare peng och på så sätt slippa betala fullpris för att fuska eller göra spelupplevelsen sämre för resterande spelare på andra sätt.

Valve verkade dock förberedda på detta inför årets sommarrea och redan dagen efter att rean avslutats så utfärdade företaget hela 40 411 VAC-avstängningar. Detta medan det i vanliga fall brukar ligga någonstans mellan 3 000 och 4 000 avstängningar per dag.

Utöver dessa avstängningar så stängdes även 4 972 konton av i Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) via det så kallade Overwatch-systemet. Allt som allt rapporteras det att kosmetiska varor i spelet (så kallade ”skins”) för ett totalt värde omkring 8 000 dollar förlorades under denna avstängningsvåg.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Peter PerssonThomas Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thomas
Medlem
Thomas

Jag förstår inte, ”användare med mer moraliskt tveksamma planer kan få tag i spel för en billigare peng och på så sätt slippa betala fullpris”. Vad för fuskande/mygel är det de gör? Det kan väl knappast vara att de köper rabatterat och begär pengarna tillbaka efter reans slut? Detta borde väl Steam ha ”skydd” för?
Syftet med en rea är väl ändå att man skall kunna köpa varan till nedsatt pris.

Medlem

”kan få tag i spel för en billigare peng och på så sätt slippa betala fullpris för att fuska”

Det är precis som det står, i klartext blev det alltså ”billigare” att fuska eftersom spelen var billigare.

Peter Persson
Medlem
Peter Persson

Vissa köper spel till rabatterat pris och säljer senare nyckeln på andra webbsidor till förtjänst, när spelet är tillbaka på fullpris igen. Jag antar att Valve inte uppskattar detta.
Sedan är det såklart folk som vill fuska utan att få sitt riktiga konto avstängt, också. Så de gör ett nytt konto, köper spelet billigt och fuskar så länge det går. Jag misstänker att inavel har något med saken att göra, men det är rena spekulationer från min sida.

Medlem

Steam har stängt av så man inte kan köpa spel som ligger i ens inventory (gifts) som man senare kan skicka vidare, och man har aldrig kunnat köpa steam-nycklar direkt på steam. Så det har ingenting med pengar att göra.

Luddigt skrivet i artikeln, men antar att de menar att folk köper en extra kopia av spel när det är billigt på ett nytt konto, och använder det kontot för att fuska med så att deras riktiga konto inte ska bli VAC-bannat.