Valve menar att användare har all rätt att öppna upp den kommande konsolen Steam Deck. Däremot är det ingenting som man rekommenderar. Istället har man nu själva öppnat upp konsolen och visat dess innanmäte på film.

Många är det som ser fram mot att Valves handhållna PC-konsol Steam Deck börjar dyka upp hos konsumenter. Valve har insett att om det går att plocka isär en enhet så är det någon som kommer att plocka isär enheter för att stilla sin nyfikenhet. Medans tillverkaren har sagt att kunder har all rätt att göra detta är det ingenting man rekommenderar.

Istället har man nu publicerat en video där Valve själva plockar isär sin nya enhet. Detta i hopp om att visa hur tätt paketerat innanmätet är och tillfredsställa nyfikna som vill skruva isär enheten.

Efter att åtta skruvar plockas bort från enheten är det sedan möjligt att plocka bort dess baksida. Här möts vi dock av en enhet vars interna komponenter är allt annat än enkla att plocka ut. Först och främst rekommenderar Valve att man kopplar bort batteriet. Något som är enklare sagt än gjort då dess anslutning är gömd under den strålningssköld som omsluter SSD-enheten och modulen för trådlös anslutning.

Just den interna SSD-enheten är även den något som kan bli annat än enkelt att ersätta om så skulle önskas. Valve har utrustat denna med en egen strålningssköld för att minska störningar mellan denna och andra komponenter. Skölden är också fastlödd på lagringsenheten så att flytta över denna till en ersättare blir mer eller mindre omöjligt.

Mycket har tryckts in i Steam Deck och medans det tekniskt sett är möjligt för användare att plocka isär sin enhet och Valve säger att man KAN är inte ingenting som rekommenderas. Att öppna upp sin Steam Deck gör ingenting negativt med dess garanti. Däremot täcker denna inte några potentiella skador på de interna komponenterna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid