I samband med höstrean på plattformen Steam har Vales egen handkontroll Steam Controller fått sitt pris reducerat för att rensa lagerhyllorna. Hyllor som nu bekräftats förbli tomma när de sista enheterna gett sig av.

Valves egen handkontroller har inte direkt tagit världen med storm. Detta har nu lett till att företaget bestämt sig för att helt enkelt lägga ned satsningen. I samband med årets höstrea på företagets plattform Steam fick handkontrollen en prisreducering på massiva 90 procent. Redan nu har Valves lager sålt slut och företaget har nu bekräftat att det inte kommer att komma in några nya enheter.

Trots att Valve genom åren omarbetat och uppdaterat handkontrollen verkar energin som gått in i den fortsatta utvecklingen ha varit förgäves. Detta är inte den enda hårdvarusatsningen från Valve som haft svårt att få fotfäste på marknaden. Företaget har tidigare erbjudit färdigbyggda datorer kallade ”Steam Machines”. Dessa var tillsammans med operativsystemet SteamOS tänkta att ge kunder den perfekta blandningen mellan stationära datorer och traditionella spelkonsoler. Något som inte riktigt blev av och Valve plockade under 2018 bort Steam Machines från butikens startsida och gick ut med att försäljningen inte imponerade.

Valve håller dock drömmen om att bli en stor hårdvarutillverkare på marknaden vid liv. Företaget lanserade tidigare i år sitt eget headset för virtuell verklighet (VR) kallat Valve Index. Ett VR-headset som mötts med generellt positiv kritik.

Som tidigare nämnt håller Valve i just nu i Steams höstrea. Förutom Steam Controller som på kort tid sålde slut är det en uppsjö speltitlar som fått sina prislappar kapade. Denna rea kommer att pågå till 3 december.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid