Valve har under året lagt mer och mer krut på att förbättra användarupplevelsen med speltjänsten Steam, nu plockas nästan 200 fake spel bort.

Valve har nu tröttnat på typen av spel i Steams butik som endast utvecklats med ett specifikt syfte – att generera en stor mängd digitala spelkort som sedan kunde säljas vidare för pengar.

Steam har en funktion där användare kan få så kallade spelkort genom att spela många av de titlar som finns tillgängliga på speltjänsten. Dessa spelkort kan sedan säljas vidare till andra användare för pengar, eller konverteras till så kallade ”ädelstenar” som sedan används för att skapa nya paket med spelkort.

Bots sålde spelkort för att generera pengar

Valve har tidigare haft en initiativ där småskaliga spelutvecklare har kunnat få in foten på marknaden och fått sina spel sålda via Steam-plattformen. Detta har då utnyttjats av utvecklarna av dessa ”fake spel” som med minimal ansträngning fått in sin spel på plattformen för att sedan använda bots som samlat in dessa spelkort för att sedan sälja dessa vidare.

Spelkort i sig har oftast inte något större pengavärde, men många bäckar små kan resultera i en stadig extrainkomst för privatpersoner som utvecklat dessa ”fake spel” bara för att dra nytta av spelkortsmarknaden.

Valve har nu gått ut med att man har plockat ner 173 olika ”fake spel” från Steam, bland dessa finns titlar som ”Clickey”, ”Grim Banana” och ”SHAPES”. Spel som snabbt och enkelt utvecklats med hjälp av spelmotorer så som Unity med de förinstallerade modellerna och texturer som många av dessa gratismotorer kommer med.

Valve fokuserar inte bara på fake spel

Förutom denna räd mot spelkortsgenererande program så har Valve även implementerat ett nytt system som ger användare en bättre översikt av användarrecensioner på Steam.

Detta efter att spelet Firewatch bombarderats med negativa användarrecensioner som sänkt spelets generella betyg efter att spelets utvecklare tagit avstånd från välkända Youtube-profilen PewDiePie efter att han hamnat i blåsväder igen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid