Det är hög tid att Steam piffas upp lite. Information som postats på det privata SteamWorks-forumet har nu läckt ut och Valve är tydligen på gång med en uppdatering av Steam-butiken.

Butikssidan ska uppdateras för att ge en bättre överblick av populära spel och rekommendationer. Även större bilder för vissa spel samt att en del ”visuellt småskräp” ska plockas bort för att ge butikens startsida en renare, snyggare design.
Här nedanför följer en kort sammanfattning av nyheterna i det nya gränssnittet

Förbättringarna fokuserar på att hjälpa dig hitta spel som faller dig i smaken

En ny spalt på vänstersidan kommer att dyka upp som listar nya spel, nyligen uppdaterade spel och bästsäljare. När man är inloggad kommer det även finnas flikar för vad dina vänner och kuratorer spelar och rekommenderar just nu.

54110_03_valve-planning-steam-home-page-visual-revamp-more_full

Välj själv vad för produkter som visas. Vad för spel som visas i listorna på butikens startsida kommer du nu kunna anpassa. Man kommer att kunna välja bort att till exempel VR eller Early Access-spel visas för en om det inte är utav intresse.

Nytt system för nya spel som visas för potentiella kunder. Tidigare så garanterade Valve att varje ny titel på startsidan skulle få x-antal interaktioner. Detta fungerade inte som planerat och det blev tydligt att alla användare inte är intresserade av varenda nytt spel som dök upp. Nu kommer det att läggas till en speciell flik för nya spel på Steam som bör visa nya spel baserade på dina preferenser och på så vis leda till att mer användare med visat intresse för en speciell typ av spel upptäcker nya titlar som faller dem i smaken.

Omarbetad kurator-närvaro. Nu kommer Steams kuratorer att få möjligheten att välja en kategori på sina poster, om det är en rekommendation, en endast informativ post eller om spelet i fråga inte rekommenderas alls.

En ny flik tillägnad spel som de kuratorer som användaren följer rekommenderar kommer även att dyka upp. Detta ska underlätta jakten på nya spel som kan vara intressanta om man följer en eller flera kuratorer som man vet delar ens generella preferenser för spel.

Följer man en eller flera kuratorer på Steam så kommer det att läggas till ett nytt fönster på butikens startsida som listar spel som kuratorerna nyligen har rekommenderat.

Dessa punkter jobbas fortfarande på och kan komma att ändras. Uppdateringen förväntas att komma under dom närmsta veckorna.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid