Det verkar som att produktsidor för VR-headsetet Valve Index och dess tillhörande handkontroller under en kort stund visades på plattformen Steam. Dessa togs snabbt bort men inte innan skärmdumpar började spridas.

Under förra veckan avtäcktes VR-headsetet Valve Index officiellt. Detta efter att en enhet under utveckling fastnade på bild sent 2018. När headsetet avtäcktes var det inte mycket information som följde med, något som det nu har blivit lite ändring på.

Steam uppdaterades en kort stund med produktsida för det kommande VR-headsetet. Valve plockade snabbt bort produktsidan, men Twitter-kontot Wario64 var snabb med att fånga och dela med sig av skärmdumpar från onlinebutiken. Här listades en del ytterligare information som Valve sedan bekräftat till The Verge stämmer. Medans det inte är de fulla specifikationerna för Index är det mer än vad som var känt tidigare under gårdagen.

Valve Index lanseringsdatum och paketinnehåll

Den nu borttagna produktsidan listar att enheten förväntas börja skeppas till kunder den 15 juni. Till detta kommer en uppsättning handkontroller och basstationer att medfölja. Då Valve Index enligt de bilder som finns tillgängliga ser ut att stödja inside-out tracking vilket skulle eliminera kravet för externa basstationer kan det komma att röra sig om någon slags hybridlösning. Där headsetets kameror arbetar tillsammans med basstationerna för att spåra användares rörelser. Detta är dock ingenting som har bekräftats i dagsläget.

Med headsetet kommer en uppsättning integrerade hörlurar, anslutningskablar, strömadapter med tillhörande kontakt för den specifika regionen, en smal och en bred huvudrem samt en duk för rengöring.

Även en produktsida för de medföljande handkontrollerna kallade Valve Index Controller låg uppe i ett ögonblick. Dessa har bekräftats baseras på Valves handkontroller ”Knuckles” enligt The Verge.

Valve Index systemkrav

Produktsidan för Valve Index listar även att en Displayport 1.2 samt en USB 3.0-anslutning krävs för att koppla headsetet till värddatorn. Däremot listas även USB 2.0-anslutningar som kompatibla enligt de hårdvarukrav som gick att se på produktsidan. Övriga hårdvarukrav som stod listade lyder som följande:

Valve IndexMinimumRekommenderat
OperativsystemWindows 10Windows 10
ProcessorTvåkärnig med Hyper-ThreadingFyra eller fler kärnor
Internminne8 GB-
GrafikkortNvidia GTX 970
Radeon RX 480
Nvidia GTX 1070 eller bättre
Övrigt1x Displayport 1.2
1x USB 2.0+
USB 3.0+

Valves lista över rekommenderade hårdvaruuppsättningar är mindre detaljerad än minimikraven. Därav har vi listat samma operativsystem för båda, ligger minimikraven på Windows 10 är det sannolikt att samma gäller för den rekommenderade utrustningen. Mängden rekommenderat internminne nämns dock inte på produktsidan för Valve Index. Däremot ligger minikraven på åtta gigabyte vilket kan betyda lika mycket eller mer för den rekommenderade nivån.

Som tidigare nämnt kommer Valve Index att lanseras den 15 juni. Förbokningarna för VR-headsetet kommer att öppnas den 1 maj. Enhetens prislapp är fortsatt okänd, däremot planerar Valve att ge mer information angående Index samma dag som förbokning blir tillgängligt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid