Valve förhandsvisar VR-åskådarläge för Dota 2 med HTC Vive

VR öppnar nya häftiga möjligheter för e-sportåskådare

0

Valve visar i en tidig förhandstitt hur företagets VR-headset HTC Vive kommer att kunna användas av e-sportåskådare med ett häftig VR-teaterläge för Dota 2.

Dota 2 har blivit synonymt med e-sport och spelet som utvecklas av Valve själva har turneringar med några av de största prissummorna i världen. Det är inte bara miljontals spelare som själva ger sig in i spelet, det är nästan lika många som följer Dota 2-matcher och turneringar som åskådare.

Valve menar att man med VR kommer att kunna skriva om kartan för hur man som e-sportfantast kan följa sina favoritlag och turneringar. I en kort teaser publicerad på den officiella SteamVR-hemsidan visar Valve ett nytt teaterläge för Dota 2 där åskådare med hjälp av ett HTC Vive-headset kan inte bara följa matchen utan även interagera med kartan, flytta runt delar av gränssnittet och välja olika lag- och spelare för att ta fram mer detaljerad information och statistik om demsamma.

Dota 2 troligtvis bara början

Den korta förhandsvisningen visar på en både häftig och inlevelserik åskådarupplevelse som skulle kunna användas även i andra spel men också helt andra sammanhang. Valve har ännu inte avslöjat några detaljer om när deras VR-åskådarläge skulle testas publikt men årets största Dota 2-turnering The International går av stapeln 8-13 augusti och skulle kunna vara ett ypperligt tillfälle för företaget att erbjuda en ny form av åskådarupplevelse.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid