Mer än ett år efter Sonys försäljning är det äntligen dags för VAIO att presentera sina första nya produkter. Här kommer två nya Windows-datorer tillhörande VAIO Z-familjen som konstigt nog går emot allt vi lärt oss om VAIO Z tidigare. VAIO lämnar klassisk laptop-design bakom sig och fokuserar på hybridlösningar.

I februari 2014 bekräftade Sony att man bestämt sig för att sälja en stor del av sin datorverksamhet till Japan Industrial Partners. Sony behöll en investering i företaget på fem procent men slutade tillverka egna datorer. I dag presenteras VAIO:s första produkter sedan ägandeskiftet.

Två produkter glider nu in i Sonys gamla VAIO Z-familj utan att påminna om de gamla VAIO Z-modellerna och utan Sony som varumärke. VAIO Z-familjen var tidigare känd för sin tunna men klassiska laptopdesign. De nya medlemmarna i Z-familjen fokuserar på flexibilitet. Skärmen på nya VAIO Z kan roteras och läggas med sin baksida ner över tangentbordet. Detta gör datorn till en 13,3 tum hybrid med ett kraftfullt inre. Innanför datorns aluminium- och kolfiberskal finns ett Intel Core i7-chipset och ett batteri som sägs ta datorn genom 15 timmar användning.

Z Canvas lösgör skärmen från tangentbordet

Z Canvas har en annan typ av hybriddesign från VAIO där skärmen kan plockas loss från sitt tangentbord och användas som tablet. Skärmen har ett inbyggt stöd och tangentbordet kan användas trådlöst. Skärmen mäter 16,8 millimeter i tjocklek och är troligen lite klumpig som surfplatta. För att vara lite mer användarvänlig som surfplatta mäter dock skärmen ”bara” 12,2 tum och har en upplösning på 2 560 x 1 704. Som dator erbjuder trots allt mycket prestanda med ett Intel Core i7-chipset, 8 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte flashbaserat lagringsutrymme.

VAIO_Z_Canvas

VAIO Z lanseras i Japan i dag och säljs för motsvarande 13 500 kronor medanVAIO Z Canvas kommer att lanseras i Japan i maj för ett ännu okänt pris. VAIO har i nuläget inga officiella planer på att lansera sina nya modellerna i Europa.

Källa: VAIO via Windows Central

Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DesplowS0urcerr0Ryarcod Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Edholm
Medlem
Daniel Edholm

VAIO har alltså tryckt in senaste i5- eller i7-processorer ur Broadwell-serien med Iris Pro-grafik. Imponerande med tanke på måtten. Som tur är har de uppdaterat kylningen rejält mot motsvarande Sony-modell (Sony Vaio Fit multiflip 13A), vilket behövs då den datorns fläkt går igång vid minsta lilla belastning. Äger en själv och hade gärna uppgraderat till denna modell istället om jag kunnat, just för kylningen 🙂

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Finns mycket som verkar bra. 15 timmars batteritid är ett riktigt bra försäljningsargument.Samt alla konfigurationer med multifästet för tangentbordet. Det som känns synd är att den här produkttypen borde utstyckas med Core M med passiv kylning.Fläktar hör inte hemma i surfplattor/ultralätta datorer. Som det är nu blir det problem om man vill använda denna i säng/soffa/matbord och andra smutsiga/dammiga miljöer. Efter ett år kommer den va så pälsig o sliten att den låter som lövblåsen R290X. Hoppas att VAIO lyckas denna gång, men tyvärr kan fläkten reta upp många potentiella kunder som upplever det som melankoliskt i en så dyr… Läs hela »

Desplow
Medlem
Desplow

Jag väntar förhoppningsfullt på en uppföljare till Vaio Pro 13. Kanske en riktigt högupplöst Vaio Pro 12 med nästa generations Core M-processor och dessutom snäppet lättare än nästa Macbook Air.