The Inquirer har skrivit en liten artikel om vad som kommer att hända med datorer under 2004, och det är sannerligen en lång lista. Jag misstänker att vissa av ändringarna som de tar upp inte kommer att vara klara under 2004, men även med en negativ inställning så blir listan lång.
För det första så kommer de två största CPU-tillverkarna att byta både socket och tillverkningsprocess. Intel kommer att byta ifrån 478 till 775 när Prescotts ”riktiga” sockel lanseras, och AMD kommer huvudsakligen att övergå till 939. Tillverkningsprocessen kommer att övergå ifrån 130nm till 90nm.
Vidare så kommer minnesstandarden att bytas ut, DDR får ge vika åt storebror DDR-2 som kommer med ett nytt DIMM-format. Givetvis så kommer även NV40 och R400.
Ifall BTX får fäste innebär det mycket nyinköp, nya chassin och nätaggregat för att nämna de två största.
PCI-Express är också på intåg, och vad det innebär vet väl de flesta. Släng bort dina gamla expansionskort och köp nya :). Givetvis kommer det säkert att vara en längre övergångsperiod där det finns moderkort som stöder alla möjliga standarder för att man inte ska behöva byta ut allting på samma gång, men det ser ut att bli ett förändringarnas år.

Läs originalartikeln här

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid