Den frågan är det nog flera av er som ställt sig den senaste tiden. Vi har här på NH rapporterat om en hel del HDTV-relaterade produkter och händelser utan att direkt förklara vad som ligger bakom förkortningen.


Även om HDTV för tillfället inte är så aktuellt för oss Svenskar kommer det förhoppningsvis bli så i framtiden och desto fler som vet om tekniken desto fler kan debattera för den.
HDTV är kort och gott framtidens TV-format som redan används i stor utsträckning i världen, t.ex. asien och USA, men vad är det som är nytt och vilka fördelar finns det med detta format?
Denna fråga har våra kollegor på eCoustics försökt svara på i en serie artiklar.
Den första som heter ”What is HDTV?” svarar på just denna fråga, vi får veta mer exakt vad HDTV verkligen är och vilka specifikationer tekniken har jämför med de analoga sändningar som ofta används idag.


När man väl fått ett hum om vad HDTV betyder kan det vara dags att ta reda på hur den används och fungerar. Det är just detta man tacklat i andra delen av artikelserien på eCoustics.


Artiklarna på eCoustics är relativt korta men ger ändå en bra bild av HDTV och dess funktion. Bra läsning för dem som är intresserade eller bara är osäkra på vad HDTV verkligen står för.


Här är första delen av artikeln ”What is HDTV?”. Andra delen hittar man här, ”How TV and HDTV work?”.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid