Small preview image

Ända sedan Firefox kom ut som en het kandidat till Internet Explorer har man talat om Mozillas webbläsare som ett säkrare alternativ till Microsofts trotjänare IE. För de flesta var det en självklarhet att det fanns mindre brister och säkerhetshål i en webbläsare som användes av en bråkdel så många användare världen över. På senare tid, i takt med att Firefox vuxit till sig, har också säkerhetsbristerna blivit allt mer påtagliga. Som de flesta redan insett har nu Symantec berättat den dystra sanningen, det finns inga helt säkra webbläsare om man använder någon med relevant spridning. IE är fortfarande den webbläsare som utsätts för flest attacker av hackers och illasinnad kod, men Firefox har på senare tid haft flest säkerhetsbrister av alla de stora webbläsarna. 



”While Internet Explorer remains the most frequently targeted browser, accounting for 47 percent of all attacks, in the first six months of this year more vulnerabilities have appeared in Mozilla Firefox than within IE. 47 flaws were discovered in Firefox, compared with 38 for IE.”


Man tar även upp Opera och Marathon som tecken på andra populära webbläsare med säkerhetsbrister. Inte heller Apple har en helt säker miljö för sina webbläsare där man fann 12 brister under testperioden.


Mozilla är dock snabbast med att släppa uppdateringar för att täppa igen sina säkerhetshål, det brukar dyka upp nya uppdateringar inom ett dygn, medan Microsoft brukar ta runt 9 dagar på sig i snitt.


Man får helt enkelt leva med lite osäkerhet när man surfar på Internet, vilket nog de flesta redan insett.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid