Nu har det blivit dags för de officiella specifikationerna för nästa generations USB-standard, USB4, att färdigställas och det rör sig om dubblerad bandbredd med upp till 40 Gbps överföringshastighet med certifierade kablar.

Under år 2019 har den kommande standarden USB4 dykt upp ett par gånger. Först bekräftades det att standarden kommer att baseras på Intels Thunderbolt 3-teknik. Sedan framkom det att enheter med stöd för standarden förväntas börja lanseras under år 2020.

Under juni månad var USB4 nästintill färdigställt. Standarden var då på version 0.7 och var inte långt från att färdigställas helt och hållet. Något som lovades ske under sommaren och nu har detta löfte visat sig hålla.

USB Implementers Forum (USB-IF) har nu publicerat (PDF) de officiella specifikationerna för den kommande standarden. Mer specifikt rör det sig om dubbelt så hög bandbredd jämfört med dagens USB 3.2 Gen 2×2. Detta innebär att användare som nyttjar certifierade USB4-kablar kommer att få en bandbredd på upp till 40 Gbps.

USB4 kommer likt USB 3.2 Gen 2×2 med stöd för tvåkanalig dataöverföring. Detta innebär att kommunikationen mellan två enheter kan skickas åt båda hållen samtidigt och inte vara enkelriktad som hos tidigare standarder. Denna funktion kommer finnas tillgänglig via existerande USB C-kablar.

Den kommande standarden har likt den nuvarande generationen möjlighet att agera videoanslutning. Här kommer det rör sig om två bildskärmar med 4K-upplösning som samtidigt kan drivas med en uppdateringsfrekvens om 60 Hertz (Hz).

Den kommande standarden kommer likt tidigare generationer vara bakåtkompatibel. Detta innebär att den kommer att kunna kommunicera med enheter utrustade med USB 3.2, USB 2.0 och även Thunderbolt 2 och 3-anslutningar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid