Under Intel Developer Forum som hölls i Beijing tidigare i veckan berättade Jeff Ravencraft på USB-IF att USB 3.0 knappast är slutet för USB utan att den populära standarden har minst en uppgradering till som väntar innan det kan bli prat om en ersättare – om vi ens behöver en sådan.

Jack Ravencraft är VD över USB-IF ( Universal Serial Bus – Implementer’s Forum ) som i princip är en samling av tillverkare som utvecklar nya USB-standarder och kontrollerar att nya styrkretsar följer deras USB-specifikationer för att försäkra oss konsumenter om att våra USB-produkter ska fungera i varje USB-port.

Under IDF ( Intel Developer Forum ) berättade Jack Ravencraft för Semiaccurate att USB-standarden fortfarande har gått om utrymme att sträcka på benen och idag har USB potentialen att nå upp till 25 Gbps. Detta är en extremt hög siffra till skillnad från Intel Thuderbolt och USB 3.0 som har en teoretisk max hastighet på 10 Gbps, respektive 5 Gbps. Värt att tänka på är att Thunderbolt ska skala upp till 100 Gbps vilket är inget mindre än 4 gånger så högt som USB.

USB-IF har möjligheten att släppa en nya USB-design på 25 Gbps redan idag, men problemet ligger i att producera kretsar med stöd för en sådan standard skulle vara många gånger dyrare än dagens USB 3.0. Denna standard kan tänkas släppas om 3 till 5 år om inte senare när vi faktiskt kan dra nytta av en sådan överföringshastighet, sen ska vi inte tala om Thunderbolt som ytterliggare höjer ribban.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Allt beror ju på om det kommer produkter som ens drar nytta av 25Gbps. Det finns andra saker som jag ser är mer viktigt än bara hastighet. Lagget på USB tex när det händer många saker samtidigt… Strömkapaciteten oxå. Thunderbolt med sin optiska överföring när den nu kommer gör ju att det blir fler konverteringar och hur påverkar sånt latency osv? Men jag har svårt att se nått slå ut USB inom de närmaste 5åren då det är en defactostandard för inkoppling av saker.