USB-IF har nu visat upp de preliminära specifikationerna för USB4 och bekräftar att nästa generations USB-standard kommer att integrera och byggas runt Intels Thunderbolt 3-teknik.

Ännu en stor nyhet relaterad till Universal Serial Bus (USB) har nu anlänt. Under förra veckan avtäckte USB Implementers Forum (USB-IF) nästa steg för standarden USB 3. Den nuvarande standardens kommande iteration USB 3.2 kommer att absorbera tidigare USB 3.1 och sätta alla USB 3-baserade upplagor under samma flagg.

Nu har de första specifikationerna för USB4 (ja, mellanrummet försvinner med nästa generation) avtäckts av USB-IF. Intel har nyligen bekräftat att deras standard Thunderbolt 3 kommer att bli tillgänglig för andra tillverkare att nyttja utan krav på licensieringskostnad. Detta är något som USB-IF omfamnat och kommer att integrera Thunderbolt 3 i USB4. Detta innebär att när den nya standarden väl kommer till marknaden kommer den att erbjuda en bandbredd på 40 Gbps. Jämförelsevis kommer USB 3.2 Gen 2×2 som väntas lanseras senare i år med en bandbredd på 20 Gbps.

Sett till den fysiska kontakten kommer det att handla om USB Typ-C. Likt kommande USB 3.2 Gen 2×2 får USB4 stöd för tvåkanalig dataöverföring med existerande USB Typ-C-kablar och hastigheter på upp till 40 Gbps med certifierade kablar.

USB4 kommer att vara bakåtkompatibelt med USB 3.2, USB 2.0 samt Thunderbolt 3. USB-IF nämner i sitt pressmeddelande (PDF) hur de fullständiga specifikationerna för standarden förväntas vara färdigställda och presenterade under mitten av 2019. Detta med hjälp av över 50 olika företag som deltar i utvecklandet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
5 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
klappaNils KMorkulMikael SchwartzJB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Äntligen!

JB
Medlem
JB

Ja, äntligen:) Innebär dessutom att jag kan lugna ner mina känslor iom namn-spektaklet med USB3;) OCH att vi nu framledes (åtminstone tillsvidare) endast kommer ha EN kontakt för perifera enheter, samt att Amd-system i fortsättningen inte behöver vara begränsade till enbart USB (har ju saknat TB).

Morkul
Medlem
Morkul

Vet inte om det är du eller jag som missat något men jag är tämligen säker på att det inte kommer heta USB 4 när det väl kommer till marknaden. Hela poängen men Superspeed USB namngivningen var ju att den skulle vara framåt kompatibel. Då kommande USB 4.0 kommer alltså heta Superspeed USB 40Gbps eftersom det är en USB koppling på 40 Bpbs.

Gäst

Latencyn är väl ändå högre än Thunderbolt? Tex hade ju Firewire 400 och 800 mycket lägre latency än USB 2.0 respektive 3.0.