Utvecklingen av nästa generations USB-gränssnitt går som planerat och nu har USB Promoter Group meddelat att man förväntar sig att slutet av år 2020 är då vi kommer att se enheter med USB 4.0 börja lanseras.

Det visar sig att året kommer att bjuda på mer nyheter kring USB än standarden USB 3.2 som avtäcktes i februari. Under Computex 2019 tog hemsidan Anandtech ett snack med representanter från USB Promoter Group som menar att specifikationerna för USB 4.0 kommer att färdigställas under sommaren.

I dagsläget är den kommande standarden i version 0.7, den kommer sedan att vara helt färdigställd någon gång under sommaren 2019. Efter detta är det bara en tidsfråga innan tillverkare utvecklar produkter som nyttjar den nya standarden. Representanterna Anandtech talade med förväntar sig att tillverkare kommer att ha den första vågen av dessa enheter redo under slutet av år 2020.

USB 4.0 kommer att likna Intels Thunderbolt 3-teknologi i många aspekter. Intel gjorde nyligen sin standard öppen och således kan den influera nästa generations USB-gränssnitt. Tack vare detta kan USB 4.0 nå överföringshastigheter på upp till 40 Gbps och standarden kommer även att erbjuda strömförsörjning och videoöverföring via DisplayPort.

Sett till den fysiska anslutningen kommer nästa generations USB att nyttja Typ-C vilket säkrar bakåtkompatibilitet med tidigare standarder som USB 2.0, 3.2 och även Thunderbolt 3.

Det är inte bara specifikationerna som kan komma att ändras med nästa generations USB-gränssnitt. Enligt de representanter som närvarande vid Computex 2019 överväger USB Promoter Group även att ändra USB-standardens logotyp tillsammans med ett nytt namn för standarden. Detta är dock ingenting som i dagsläget är skrivet i sten och det kan komma att bli ena, båda, eller ingen av sakerna som ändras innan den officiella lanseringen av USB 4.0.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid