Small preview image

Det var bara några dagar sedan som den slutgiltiga USB 3.0 specifikationen fastslogs av USB 3.0 Promoter Group. I samband med detta drog man igång en konferens för SuperSpeed USB utvecklare, SuperSpeed USB Developers Conference, som gjorde det möjligt för olika företag att visa upp sina egna USB 3.0 lösningar. En av de kanske mest intressanta demonstrationerna gjordes av Synopsys Inc som visade upp hur man strömmade HDTV över ett USB 3.0 baserat gränssnitt. Vi pratar inte om vilken HD-signal som helst heller utan en helt okomprimerad 1080p signal vid 30 fps som kunde kräva överföringshastigheter på över 450 Mbyte per sekund.



Det är överföringshastigheter som får de mest hårdnackade RAID-uppsättningar att svettas men är samtidigt inte särskilt överraskande då USB 3.0 gränssnittet ska klara överföringshastigheter på upp till 600MB/s.



Strömmning av okomprimerad 1080p HDTV signal



SuperSpeed USB tillåter hissnande överföringshastigheter


De första SuperSpeed USD produkterna lär inte dyka upp förrän år 2010 så hårddisk/SSD tillverkare har lite tid på sig att hinna ifatt, för det lär krävas en ordentlig prestandaökning för att inte lagringstekniken ska bli den stora flaskhalsen.


Källa: Tech-On

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid