När AMD lanserar sin nya Fusion-familj av processorer med integrerad grafikkrets kommer man även släppa lös en ny styrkrets. Hudson D1 heter styrkretsen och nu säger nya rykten att AMD siktar på integrerat stöd för USB 3.0 i den nya sydbryggan.

 

Tidigare produktplaner som läckt ut på Internet har indikerat att Hudson D1 inte skulle komma med något integrerat stöd för USB 3.0. Men enligt källor hos notebooktillverkare ska beslutet fortfarande inte vara taget och att man i samtal med Renesas Electronics diskuterat en licensiering av den USB 3.0 teknik man erhöll i sin sammanslagning med japanska NEC.

Hudson D1 kommer bland annat att paras med AMDs mobila Fusion-processorer Ontario och den 40nm tillverkade processorserien väntas lanseras under fjärde kvartalet 2010 med sikte på netbooks och ultratunna bärbara datorer.

Huruvida AMD beslutar sig för att integrerade USB 3.0 tekniken i sin nya styrkrets verkar inte vara helt klart, men skulle man göra det har man ytterligare ett försprång på Intel som fortfarande saknar stöd för både SATA 6 Gbps samt USB 3.0 i sina styrkretsar.

fusion.slide

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Ontario i en liten HTPC skulle vara riktigt trevligt måste jag säga. Hoppas bara priset blir bra!