Kylningstillverkaren EK är välkända för sina högkvalitativa vattenkylningskomponenter men den slovenska tillverkaren har tidigare hållit sig undan den allt jämt växande marknaden för slutna vattenkylningssystem. Nu visar företaget upp EK-Predator som är en egen variant av ett slutet vattenkylningssystem byggt kring kraftfulla komponenter.

EK-Predator är inte ett slutet vattenkylningssystem på det sätt vi är vana vid idag. Tillverkaren kommer förvisso att skicka EK-Predator färdigmonterat och fyllt med vätska för användare som direkt vill installera systemet och komma igång. Till skillnad mot slutna lösningar från exempelvis Corsair, Antec, NZXT och andra konsumenttillverkare använder sig Predator av snabbkopplingar för att man som användare fortfarande ska ha uppgraderingsmöjligheter.

Slutna vattenkylare brukar traditionellt inte gå att öppna eller uppgradera utan att kylarna helt enkelt plockas sönder. Med Predator vill EK bryta trenden och skeppa ett system som går att använda direkt från kartongen men fortfarande har potential att uppgraderas eller modifieras i efterhand.

Paketet består av följande komponenter:

EK-Predator

  • EK-Supremacy MX vattenblock
  • EK-Vardar fläktar
  • Industristandardiserad DDC pump, som klarar upp till 3 vattenblock i slingan
  • Snabbkopplingar för enkel expansion
  • Kopparkärna i både radiator vattenblock
  • Komplett PWM kontroll
  • G1/4 anslutningar för att förenkla modifiering och expansion

EK-Predator kommer att lanseras i en basversion med 240 millimeters radiator utan snabbkopplingar samt en mer påkostad version med 360 millimeters radiator och snabbkopplingar. EK kommer även sälja färdigfyllda GPU-block för AMD och Nvidias referensgrafikkort. Dessa vattenblock kommer med extra snabbkopplingar för att lätt kunna integreras i loopen utan att behöva fylla på mer vätska.

EK som nyligen visade upp en prototyp av systemet på Quakecon har ännu inte avslöjat några priser men paketet lär bli mer påkostat än traditionella slutna vattenkylare med tanke på komponenter och uppgraderingsmöjligheterna som erbjuds.

Källa: Overclock.net

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid