Small preview image

Världens största grafikkortstillverkare har ganska nyligen lanserat världens, enligt egen utsago, dyraste grafikkort. ASUS MARS GTX295 är ett monster till grafikkort och ASUS har inte lagt några fingrar emellan under tillverkningen av sitt unika grafikkort. Med 4GB GDDR3-minne och komplicerade 512-bit minnesbussar är MARS GTX295 inget billigt kort att tillverka. Även om ASUS själva inte velat eller kunnat säga något om priset på kortet hittills har nu de första prislistningarna börjat dyka upp i storbritannien och det med en prislapp som nog klår de flesta förhandstipsen.

Onlinebutiken Scan.co.uk vill ha inte mindre än 1030 brittiska pund för en förhandsbokning av ASUS MARS GTX295. En ren valutaväxling skulle betyda ett pris på över 14 000 svenska kronor men med de skatter och högre elektronikpriser vi har i Sverige lär det svenska priset ligga en bit över 15 000 kronor.

Även om ASUS MARS GTX295 må vara marknadens snabbaste grafikkort är det nog inte allt för många som finner det vettigt att lägga en månadslön på ett grafikkort, speciellt inte när den nya generationens grafikkretsar nu börjar närma sig.

Var priserna landar när korten verkligen finns på butikshyllorna är svårare att säga, men nu har man i alla fall lagt ribban vilket vi hoppas är det övre taket.

Uppdatering: Vi har efter samtal med ASUS fått fram lite mer konkreta prisuppgifter för den svenska marknaden. Som det verkar nu kommer listpriset att läggas på 13 999 kronor vilket är lite lägre än vår första uppskattning, men trots allt en skrämmande summa pengar för ett grafikkort. Som även enligt ASUS ”inte är för alla”.

Relaterade artiklar:
ASUS Mars GTX 295 förhandstitt

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments