Unreal Engine 4 är en mycket kapabel grafikmotor och Epics skötebarn kommer även sge stöd för Microsofts nya grafikgränssnitt Directx 12. Redan idag kan grafikmotorn leverera riktigt realistiska grafikeffekter och senaste i raden av exempel är renderingar av skog med ett snölandskap som närmast ser ut att vara filmat med en GoPro-kamera.

Genom att använda sig av tillägget Speedtree har grafikern Koola skapat en handfull landskapsmiljöer med realistiska trädmodeller och gräsanimationer som visar att Unreal Engine 4 inte bara är kapabel att skapa ultrarealistiska inomhusmiljöer utan även natur.

Koola har släppt ett flertal exempel på vad som kan åstadkommas i form av träd och natur med hjälp av UE4 tillsammans med tillägget Speedtree. I en tråd på unreal Engines forum förklarar grafikern själv att processen är förhållandevis enkel och att han med en Core i7-3770 CPU samt Geforce GTX 970-grafikkort når runt 60 fps vid rendering av sin snöscen vid 1080p-upplösning. Skogsscenerna ligger på ungefär 30 fps vid samma upplösning och ger en antydan om vilken beräkningskraft som skulle behövas för liknande scener i spel. Inte oöverkomligt med andra ord men samtidigt en tung belastning som i ett spel med AI och andra rörliga objekt givetvis skulle bli betydligt mer tunggrott.

Värt att nämna är också att Koola nämner UE4-motorns DFAO (Distance Field Ambien Occulsion) som nyckeln till de imponerande resultat vi ser i videosekvenserna. En funktion som tillkom i Directx 11 och kräver både GPU-kraft och grafikminne, särskilt när det används mycket små grafiska element som löv och grässtrån.

Koola har även tagit inspiration av svenske konstnären Simon Stålenhag där han i en av sina scener renderar en futuristisk robot som tidigare gjort sig känd i Stålenhags tavlor.

Källa: Unreal Engine Forums

Relaterade artiklar

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
TobberianzappWObennyvbS0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Vansinnigt snyggt! Detta får mej dock att fasa för framtidens verklighetsfabriceringar! 🙂

bennyvb
Gäst
bennyvb

Kan tänka mig denna motor i betydligt roligare spel än Unreal… Fifa, gta, AG…

WO
Gäst
WO

Snyggt JA…men otroligt soft grafik…inget krisp där inte…är som att se en gammal VHS när det kommer till skärpa! även när man kollar i 1080P

Zapp
Medlem
Zapp

Man ser framför sig hur Johan Olsson springer på löpbandet
med VR-glasögon i mysigt snölandskap…

Tobberian
Medlem
Tobberian

Komiska snöflingor. * * * 😆