I 25 nya bilder och en ny video visas ett imponerande exempel på vad grafikmotorn Unreal Engine 4 är kapabel till. Tack vare Epic Games nya finansiella modell får vi se ytterligare ett exempel på ett riktigt häftigt hemmabygge som visar motorns potential i en tätbeväxt djungel.

Sedan Epic Games öppnade upp sin grafikmotor, Unreal Engine 4, till allmänheten har vi fått se många exempel på häftiga saker som kan renderas med motorn. Nu dyker ytterligare ett exempel upp på webben. Användare Techuser/2 på Flickr har laddat upp 25 bilder från en djungelscen som han skapat i Unreal Engine 4. Bilderna visar oerhörd detaljrikedom i en scen som trots allt inte haft kraften från ett helt arbetslag bakom sig. Bilderna visar med andra ord troligen inte grafikmotorns fulla potential.

Utvecklaren bakom bilderna ovan har också skapat en video som visar samma djungelscener i långsamma panoreringar och inzoomningar.

Vi har sett många exempel på demonstrationer av Unreal Engine 4 de senaste månaderna. Vissa demonstrationer har visat att motorn kan drivas på relativt normal hårdvara och höga uppdateringsfrekvenser. Vi vet inte vilken hårdvara som renderat filmerna ovan men vi har hört talas om andra komplicerade skogsscener som renderats i 1080 60p med en Core i7-3770 CPU och ett Geforce GTX 970-grafikkort. Detta visar att motorns avancerade renderingseffekter oftast kan köras även på dagens hårdvara. Det ska dock noteras att vi fortfarande sett förhållandevis få exempel på Unreal Engine 4 i stora speltitlar och att komplexiteten i riktiga spel, inte bara begränsade skogsdemonstrationer, kan höja kraven ytterligare.

Källa: Flickr

Läs mer:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid