Spelmarknaden är en av de få punkter som Mac fortfarande är hopplöst efter PC. Microsoft har med Windows och DirectX ett stabilt grepp om datorspelmarknaden men samtidigt fick Apple i fjol hjälp på traven av Valve som lanserade sin onlinetjänst Steam för Mac. Nu står nästa framsteg runt hörnet, en Mac OS X version av Epic Games Unreal Engine 3.

Epic Games har pratat om Unreal Engine 3 på Mac under många år och under Game Developer Conference tidigare i veckan avslöjade företagets vd Mark Rein att man inte lagt projektet på hyllan utan passade istället på att visa upp den senaste testtiteln på en MacBook Pro.

Spelet som sägs vara likt det populära Unreal Tournament visades upp på den Mac OS X baserade datorn och bekräftade att Unreal Engine 3 inte bara kommer att få DirectX 11-effekter på PC-plattformen, grafikmotorn ska även hitta till Apples plattform. Tyvärr för Apple-användare fick man på Joystiq inga närmare besked om när detta skulle ske, men när det kommer till skott skulle det onekligen vara ett lyft för Mac som spelplattorm.

ue3mac

Källa: Joystiq

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedMcKinleyKogster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

Låter ju nice. behöver de bara ”riktiga” spelkretsar också

McKinley
Medlem
McKinley

Det blir svårt att hävda sig där.
iMacsen har som bekant inte direkt kraftulla grafikkretsar i sig och ingen köper vanliga Macen, eftersom man får en PC som är dubbelt så bra för samma peng.

Medlem
Json_81

Ni ska nog inte underskatta mainstreamspelare och att man inte behöver lira alla spel med max grafik. Geforce 320m i min macbook funkar rätt bra i många nyare spel så länge man håller blygsamma nivåer på grafiken. Testade Black Ops på den (i windows då visserligen) och det funkade helt ok. Givetvis konkurrerar inte macarna mot pc’s på spelmarknaden, men det finns nog fortfarande en hyffsad marknad att sälja spel på.