Small preview image

Grafikkortstillverkaren med det ovanligt passande namnet ”Unika” har lanserat vad vi vet det första Radeon HD 5750-kortet som skiljer sig från AMDs referensdesign. Det unika kortet har samma specifikationer som övriga Radeon HD 5750 kort som lanserats med en GPU-klockfrekvens på 700MHz samt 1GB GDDR5-minne klockat till 1150MHz men man har både bytt ut kylaren och grafikkortets utgångar.



Till skillnad mot referensdesignen av Radeon HD 5750 som utrustats med dubbla DVI-utgångar, en HDMI-utgång och en DisplayPort-utgång har Unika valt en kombination av DVI+HDMI+D-Sub. Vilket knappast känns rätt med tanke på kortets funktionalitet, men samtidigt ger man ytterligare valmöjligheter till konsumenterna med en analog bildutgång.


Kylaren skiljer sig också från referensmodellen och även här är det tveksamt att det är till det bättre. Aluminiumkylaren verkar vara av ganska enkel modell men Unika har i alla fall visat vilja genom att gå ifrån AMDs referensdesign. Nu väntar vi bara på att andra tillverkare ska följa i deras exempel, och då kanske med bättre lösningar.




Källa: Expreview

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments