På Tomshardware.com har man skrivit en mycket intressant artikel som behandlar en av moderkortmarknadens i dagsläget hetaste features, integrerat Gigabit Ethernet.
Man har dragit in ett flertal olika moderkort där alla använder sig av olika fabrikat eller modeller av Gigabit Ethernet-kretsar. Man går igenom de olika implementeringarna av Gigabit Ethernet, över PCI-buss eller dedikerad nätverksbuss.
Prestandan mäts genom filöverföringar och kopieringar, både i syntetiska och vardagliga tester. Även CPU-användning mäts, något som kan vara irriterande högt på hårt belastade nätverk.


Prestandan överlag är mycket imponerande för Gigabit Ethernet men det finns en tillverkare som utan tvivel lyckats bättre än de övriga med dess Gigabit Ethernet lösningar. Och det är Intel som dominerar med sin dedikerade nätverksbuss CSA.


Detta är en klart intressant artikel som verkligen visar vilka skillnader det finns på olika nätverkskretsar. Med rätt system kan man utan problem övertaxera även sitt Gigabit Ethernet och här ser vi vilka kretsar som blir störst flaskhalsar.


Läs hela artikeln på Tomshardware.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid