Small preview image

När man pratar om halvledartillverkningsförtag är det idag oftast TSMC som dyker upp i diskussionerna. Tillverkaren var snabba ut med sin 40nm teknik men tyvärr har man fått mest kritik för detta då tillverkningsvolymerna varit minst sagt bristfälliga. Nu verkar det som att konkurrenten UMC (United Microelectronics Corporation) är på god väg att starta sin egen masstillverkning med halvnodstekniken 40nm. UMC satsar på en low-leakage modell av 40nm tekniken som ska tillverkas på 300mm kiselplattor (wafers).



Exakt när man påbörjar tillverkningen av sina 40nm kretsar är oklart, men det borde ske inom en snar framtid. Vilka kunder man kommer att arbeta med är också lite oklart, men deras partner Magma Design Automation samt Xilinx har varit med under utvecklingen av den nya 40nm tekniken. UMC har under tidigare år arbetat med bland annat grafikkortstillverkaren NVIDIA.


Under 2009 har man redan investera runt 38 miljarder kronor på utrustning för att uppgradera sina fabriker. Vilket är en siffra som kommer att stiga i takt med att året fortlöper.



Källa: DigiTimes

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid