Ubisoft har nu meddelat att man öppnar en ny spelstudio baserad i Stockholm som ska ledas av en Dice-veteran och arbeta på stortiteln Avatar.

Spelutvecklaren och distributören Ubisoft har nu meddelat att företaget kommer att öppna en ny spelstudio baseras i vår egen huvudstad Stockholm. Ubisoft nämner i sitt pressmeddelandet att företaget ständigt letar efter nya marknader med hög potential och man har nu kommit fram till att Sverige kommer att vara nästa mål för företaget att expandera till.

Ubisoft Stockholm leds av veteran från Dice

Överhuvudet hos Ubisoft Stockholm kommer att vara Patrick Bach som tidigare har jobbat hos Dice Stockholm och varit iblandad i utvecklingen av bland annat Battlefield 3 och 4, Mirror’s Edge: Catalyst samt Battlefield 1.

Bach nämner i en kort intervju som kan läsas i sin helhet på Ubiblog att han antog utmaningen att starta en ny studio tillsammans med Ubisoft då han kände att företaget delade många hans synvinklar och inställning till den process som är att skapa spel.

Redan nu har rekryteringen för de öppna platserna hos Ubisoft Stockholm öppnat, målet är att ha anställt cirka 100 personer inom två år.

Avatar ska bli storspel och Ubisoft Stockholm samt Massive Malmö står bakom arbetet.

Studion kommer bland annat att jobba tillsammans med Malmö-baserade studion Massive som också rekryterar för fullt och där satsar man på att anställa 200 personer inom de kommande två åren. Massive har redan köpt upp ett helt kvarter vid Möllevångstorget i Malmö och ämnar samarbeta tätt med Ubisoft Stockholm på megasatsningen att skapa ett Avatarspel.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid