Tyvärr går inte nyhetsuppdaterandet lika fort som dagens processorer, därför händer det att en del nyheter kommer upp för sent.
Under denna nyheten skymtas AMDs framtid(?), men den andra tillverkaren har också en del intressant att komma med. För ett tag sedan så introducerade Intel deras Hyper-threading teknik (HT). HT är en teknik som grovt förenklat lurar operativsystemet att det finns två stycken processorer i stället för en.
HT-tekniken kräver att mjukvaran är anpassad för dubbla processorer för att fungera. Just därför har det sagts att tekniken ska bli bättre med tiden.
Nu har lite tid gått och HT-tekniken har funnits på Intels Pentium 4 processorer i ett par månader och tekniken borde ha mognat nu. Därför kan det vara intressant med ett test för att se om man tjänar någon prestanda på tekniken. 2cpu.com har i alla fall tagit tag i saken och testar HT-tekniken både med en P4 3,2GHz och ett par Xeon 2,8GHz processorer.


Resultatet kan du se här.


Den andra nyheten som också är lite för gammal är anandtechs test av Athlon 64 3400+. Deras test är lite udda för detta är ”part 2” och det som gör den extra intressant är att alla dom intressanta processorerna finns med. Det jag menar med intressanta processorer är Athlon 64 3-3400+ , FX-51 men naturligtvis finns även Intels Pentium 4 3,2GHz och Pentium 4 3,2GHz EE med. Testet kryddas också med att även P4 3,0Ghz finns med. Tyvärr är den inte den processorn med hela tiden, men den är i alla fall med tillräckligt mycket för att det ska gå att jämföra den med Athlon 64 3000+ vilket gör hela recensionen lite unik.


Läs mer här


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid