AMD förväntas lansera de sista processormodellerna ur andra generationens Ryzen-produkter tillsammans med styrkretsen B450 under augusti månad. Nu har två kommande moderkort från Gigabyte med den nya styrkretsen fastnat på bild.

AMD:s lansering av andra generationens Ryzen-processorer är snart fullbordad. Än så länge har vi sett AMD lansera en uppsättning av fyra processorer och två APU-modeller. Under augusti månad förväntas processorerna Ryzen 5 2500X och Ryzen 3 2300X lanseras tillsammans med styrkretsen B450 som tar över efter nuvarande B350. Även två lågenergimodeller kallade Ryzen 7 2700E och Ryzen 5 2600E har skymtats.

Två moderkort från tillverkaren Gigabyte baserade på denna kommande styrkrets har nu fastnar på bild.

Gigabyte B450 Aorus Pro

Först ut har vi B450 Aorus Pro. Detta är ett moderkort i ATX-format och drivs av en 24-pin samt en 8-pin kontakt. Moderkortet kommer utrustat med tre fysiska PCIe 3.0 x16-anslutningar, dock är det endast den översta anslutningen som faktiskt erbjuder PCIe 3.0 x16-hastigheter.

Resterande två anslutningar är en PCIe 3.0 x4-anslutning som delar sina banor med den översta M.2-anslutningen och kontrolleras av den processor som används i moderkortet. Den tredje anslutningen längst ner på moderkortet är en PCIe 2.0 x4 vars banor går genom styrkretsen. Utöver dessa tre ser vi även en PCIe x1-anslutning för expansionsmöjligheter.

Lagringsmässigt kommer moderkortet med två M.2-platser och sex SATA 6 Gbps-portar. Vad gäller USB-anslutningar kommer moderkortet med två USB 3.1 Gen 2-portar, en USB-A samt en USB-C. Även sex stycken USB 3.1 Gen 1-portar finns på moderkortet, fyra stycken vid moderkortets IO-panel samt två interna kontakter.

I övrigt ser vi en DVI-port samt en HDMI-port på moderkortets IO-panel. Även en ensam gigabit ethernet-anslutning finns här.

Gigabyte B450 Aorus M

Härnäst har vi B450 Aorus M som kommer i formfaktorn micro-ATX. Denna modell delar många specifikationer med sitt syskon. Den rör sig om en identisk uppsättning strömkontakter samt samma antal anslutningar för lagring bortsett från att B450 Aorus M kommer med en ensam M.2-anslutning.

Likt sitt ATX-syskon är denna modells andra PCIe 3.0 x16-port en x4-port i praktiken och delar sina banor med M.2-anslutningen. Båda moderkorten kommer med en VRM-uppsättning på 11 faser, en skillnad är dock att B450 Aorus M kommer utan någon värmespridare ovanpå dessa.

Vad gäller moderkortet IO-panel skiljer sig moderkorten en del. Antalet USB-anslutning är desamma, men B450 Aorus M saknar USB-C-anslutning samt att det kommer utrustat med en PS2-port.

Inga specifika lanseringsdatum eller prisuppgifter för de två moderkortsmodellerna har avslöjat i skrivande stund.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid