Två välkända namn som båda haft högprofiljobb hos tillverkaren AMD har nu hittat nya jobb hos konkurrenten Intel. Detta efter att Raja Koduri gjorde samma sak för inte länge sedan.

Under förra månaden framkom det att Chris Hook lämnat AMD efter 17 år som huvudperson för ATI/Radeons marknadsföring. Hook förklarade att han lämnade företaget för ”nya horisonter”, men det framgick inte vart han skulle ta vägen.

Nu har Chris Hook uppdaterat sin Facebook-sida med ett inlägg som avslöjar att dessa nya horisonter är Intel. Detta inte långt efter att Radeons huvudarkitekt Raja Koduri lämnade Radeon Technologies Group under slutet av förra året för att sedan börja jobba hos Intel. Även Hooks omslagsbild på Twitter har ändrats för att reflektera den nya positionen hos Intel.

Hooks Facebookinlägg visar att det nya jobbet är i samma anda som det var hos AMD, marknadsföring av diskreta grafikkort. Tidigare Har det ryktats att Intel och Raja Koduri utvecklar en spelorienterad version av företagets grafikprocessor Arctic Sound.

Chris Hook och Raja Koduri är inte de enda AMD-veteranerna som hittat jobb hos konkurrenten. Under förra veckan framkom det att Jim Keller numera är en del av det ”blå laget”.

Jim Keller har tidigare haft en stor roll inom utvecklingen av AMD:s Athlon-arkitektur. Efter utvecklingen av Athlon jobbade Keller hos Apple med utvecklingen av företagets A4 och A5-kretsar. År 2012 gick Keller tillbaka till AMD för att leda utvecklingen av företagets processorarkitektur Zen.

Keller går dock inte direkt från AMD till Intel. Under de senaste två åren har Keller haft en position hos Tesla där han hjälpt till med utvecklingen av AI-kretsar för självkörande bilar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid