ElektronikBranschen rapporterar nu att försäljningen av hemelektronik fortsätter växa sig allt starkare och att det är TV-apparater, specifikt de över 65 tum i storlek som ligger i framkant.

Populariteten hos hemelektronik fortsätter att öka. Oktober månad ska enligt ElektronikBranschen ha sett en ökning hos det totala försäljningsvärdet på 19 procent jämfört med samma månad förra året. Exakt vad som den stadigt ökande försäljningen beror på klargörs inte. Dock är det lätt att spekulera i att den rådande pandemin och att allt fler människor spenderar mer tid i sina hem än på arbetsplatser har något att göra med det.

Månaden såg stora TV-apparater med skärmstorlekar på 65 tum eller ännu större öka med hela 61 procent. Den totala försäljningen av just TV-apparater ska ha sett en ökning med 39 procent.

Enligt ElektronikBranschen ska samtliga kategorier av IT-produkter ha sett en ökad försäljning. Här inkluderas bland annat spelkonsoler och ljudprodukter. Även försäljningen av mobiltelefoner ska ha ökat med fyra procent under oktober.

Allt som allt under årets tio första månader ska försäljningen av hemelektronik ha ökat med 14 procent jämfört med samma period år 2019.

Vi ser också stora lanseringar inom hemelektronik under 2020 års andra halva. Nvidia har sjösatt en ny serie grafikkort och AMD planerar att göra detsamma inom kort. AMD har även sjösatt sin processorarkitektur Zen 3 och Ryzen 5000-serien. Från Microsoft och Sony ser vi nya spelkonsoler i form av Xbox Series S/X och Playstation 5 som alla kommer landa på butikshyllorna under november månad. Hur pass allt detta kommer att spela in i den totala försäljningen för de olika kategorierna återstår dock att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid