Turtle Beach kör stenhårt på sin gaminginrikning och lanserar deras Ear Force Z60. Med gigantiskt stora 60-millimeterselement, stöd för Dolby DTS Heaphone X och med ett relativt lågt pris ska Turtle Beach slå sig in på den svenska marknaden. Vi blir genast nyfikna och ger Z60 en genomgång i vårt testlabb.

Det är dags för ännu en uppdatering av Sveriges största headsetjämförelse och det med ytterliggare ett headset från tillverkaren Turtle Beach. För de som vill lära sig mer om headset, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är mest intressanta idag ska ni ta er vidare till Svenska Headsetguiden där nu även Turtle Beach Ear Force Z60 finns representerad. Här nedan följer samtidigt en summering av vårt senaste tillskott i guiden.

Turtle Beach Ear Force Z60

Sist vi testade någon modell från Turtle Beach var då deras närvaro i Sverige inte var speciellt stor. Detta är något som verkligen har ändrats och Turtle Beach försöker slå sig in på marknaden, något som märktes vid Dreamhack Winter 2014 där de hade ett ordentligt bås upsatt. Deras fokus ligger på gaminginriktade ljudprodukter och de kör många samarbeten med bland annat Twitch.tv.

De två modellerna vi har testat från deras utbud har varit premiumriniktad med Ear Force Z Seven respektive budgetorienterad med Ear Force PX22, ingen av dessa har direkt stått ut från mängden. Idag står vi däremot med deras senaste Ear Force Z60 framför oss och ser spännande fram emot vad Turtle Beach har att erbjuda i dagens läge.

Turtle_Beach_Z60_01

Basen spelar byxorna av dig

Turtle Beach har varit vädligt varierande gällande ljudkvalité och Ear Force Z60 förstärker detta intrycket ännu mer då det skiljer sig helt från deras andra modeller som vi har testat. Är det något som står ut så är det definitivt basen, är du inte försiktig med volymen riskerar du att Z60 blåser av dina byxor. Detta är definitivt något för basentusiasten då det är riktigt bra tryck i lurarna, men samtidigt är det absolut inget för den som vill ha ett balanserat och detaljerat ljud. Ljudbilden funkar för spel och bastung musik men blir det för mycket bas så dränks resterande delar av ljudet något. Med det sagt så är det ingen dålig bas, utan snarare någon hos Turtle Beach som bestämts sig för att vrida upp den till 11.

Kontrollenheten som hänger med Ear Force Z60 ger en lite smidiga funktioner som att kunna stänga av mikrofonen och justera volymen. Utöver detta finns det inställningar för virtuellt surround och denna modellen ska vara världens första headset med Dolby DTS Headphone X. Vi ser ärligt talat fortfarande inte charmen med virtuellt surround då det ofta presterar betydligt sämre än välgjord stereo. Med det sagt så funkar det virtuella surroundet bra i spel men inte mycket mer än så – håll det avstängt vid musik och film.

Komforten är även den inte helt lysande då öronmuffarna är ganska hårda vilket gör det ganska jobbigt efter en lång periods användande. Vi hade gärna sett att Turtle Beach använt sig av samma typ av stoppning som finns i huvudbygeln till deras muffar. Mikrofonen ger ett klart och tydligt ljud men tar upp en del bakgrundsljud samt innehåller en del svagt brusande.

Tuff konkurrens i prisklassen

Man kan säga vad man vill om den glansiga plastfinishen på lurarna men Ear Force Z60 är välbyggda, plasten varken knakar eller sprakar vid hårdhänt hantering. En stor uppgradering om man jämför med deras PX22 som vi har testat tidigare.

Turtle Beach leverar avsevärt mycket mer för pengarna jämfört med PX22 som bara en hundralapp billigare. Däremot är det inget för finsmakaren som söker det bästa för pengarna, då Ear Force Z60 kostar runt 890 svenska kronor i butik finns det en rad alternativ som både sitter och låter bättre: Mionix Nash 20, Kingston HyperX Cloud och Qpad QH-90 är farliga konkurrenter.

Turtle_Beach_Z60_05

”Turtle Beach Z60 leverar en basfylld upplevelse utöver det vanliga men som lätt kan bli för mycket. Vid mycket bas blir mellanregistret och diskanten något utdränkta. Mikrofonen presterar godkänt men tar upp en del bakgrundsljud och har ett svagt brus. På grund av dess hårda öronmuffar så blir komforten något lidande efter en längre tids användning. Är det bas man vill åt är detta en av de bättre modellerna för det syftet i vår guide, andra alternativ som bättre prestanda och komfort är Mionix Nash 20, Kingston HyperX Cloud och QH-90.” – Svenska Headset-guiden 2015-01-23

Lägstapris på prisjakt.se:

Marknadsanalys och uppdateringar i Svenska Headsetguiden

Prisbilden för de testade modellerna i guiden har inte ändrats nämnvärt sedan vår senaste uppdatering och våra testade modeller håller sig mer eller mindre på samma nivå. Det är bara en modell som är värd att notera och det är Mionix Nash 20 som har dykt ner till 790 kronor i butik och är ett riktigt bra köp för pengarna och rivaliserar nästan giganterna Qpad QH-90 och Kingston HyperX Cloud.

Läs mer i Svenska headsetguiden

Du kan läsa hela vårt test i detalj, komplett med mikrofonmätningar, prisjämförelser och specifikationer i Svenska headsetguiden. Här hittar du även tips och trix för dig som vill veta mer inför ditt headsetköp. Vill du ta dig direkt till headsetguidens sammanfattning och utmärkelser så hittar du det här.

Håll utkik på Nordichardware framöver efter ännu fler tester och uppdateringar!

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
YellowBeeAnders NilssonLars-GustavLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Har ett par X31 trådlösa när jag spelar på Xboxarna från Turtle Beach och jag är riktigt nöjd med dom fast ibland sprakar det till i dom så jag hoppar högt, har inte kommit på vad som stör dom kanske grannen som leker med strömbrytaren 🙂

Lars-Gustav
Gäst
Lars-Gustav

Vågar knappt lita på tester längre, när jag spelade Counter-Strike så köpte jag ett par Koss hörlurar för ca 800 kr som blivit bäst i test. De lurarna var värdelösa. Köpte då ett par Cosonic Mdr-Cd 850 för 180 kr.
De lurar är jättebra, alla vapen fick karaktärer, med Koss var de helt tunna och likriktade.

Andreas Zetterqvist
Medlem
Andreas Zetterqvist

[quote name=”Lars-Gustav”]Vågar knappt lita på tester längre, när jag spelade Counter-Strike så köpte jag ett par Koss hörlurar för ca 800 kr som blivit bäst i test. De lurarna var värdelösa. Köpte då ett par Cosonic Mdr-Cd 850 för 180 kr.De lurar är jättebra, alla vapen fick karaktärer, med Koss var de helt tunna och likriktade.[/quote] Att utgå från ett test vid köp av headset/tv/stereo är extremt dumt. Allt är efter tycke och smak. Vissa tycker det är kick-ass andra är mer meeehhhh….Beroende på vad du gillar får du välja därefter, så det bästa du kan göra är att testa… Läs hela »

Andreas Zetterqvist
Medlem
Andreas Zetterqvist

[quote name=”Anders Nilsson”] Allt beror ju i slutändan på vad man har för preferenser och referenser att jämföra med.[/quote]

Håller med fullständigt 🙂