På GamePC har man för er workstation och serverintresserade publicerat en passande jämförelse mellan två Tumwater-baserade moderkort.
Tumwater-chipset (Intel E7525) är Intels senaste skapelse för deras workstation/server inriktade Xeon-processorer. Det nya chipset har tagits fram för att ge Intels nya Xeon-modell, Nocona, en trivsam arbetspartner.
Tumwater har berikats med stöd för PCI Express, Serial ATA150 RAID och stöd för DDR2-SDRAM.


Två av de första moderkorten baserade på detta chipset har letat sig in i testlabbet hos GamePC och man har tagit tillfället i akt att titta lite närmare på dem, Tyan Thunder i7525 resp. Supermicro X6DAE-G2.
Båda korten stödjer bland annat dubbla Xeon-processorer och 16GB DDR2-minne. Något som dock enbart Supermicro lyckats med är att införa två stycken PCIe x16-slots, vilket ger användaren möjlighet att utnyttja två PCIe-grafikkort i samma system.
Antingen för att driva upp till fyra olika displayer eller kanske för att sätta upp ett SLI-system som Supermicro gjorde tillsammans med NVIDIA på IDF.


Rent prestandamässigt är korten relativt jämna, även om Tyan-kortet ar problem med HT, men Supermicro ger mersmak med sitt stöd för SLI. Då de SLI-kapabla GeForce 6600 GT-korten snart borde dyka upp på marknaden är det förmodligen bara en tidsfråga innan vi får se prestandatester även på en sådan uppsättning.


Men nu handlar det om kapabla workstationmoderkort och för er som är på jakt efter ett sådant kan det bara värt att kika närmare på GamePCs artikel.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid