Tt eSports lanserar nu gamingtangentbordet Poseidon Z Forged. En uppdaterad version av deras tidigare modell Poseidon Z. Nytt för Poseidon Z Forged är att tangentbordets mekaniska brytare ytmonterats på ett aluminumhölje istället för det hölje i plast som användes på Poseidon Z.

Vad det är för typ av brytare som sitter på Tt esports nya tangentbord framgår inte riktigt. Tt eSports kallar de endast för Tt eSports certifierade mekaniska brytare. En kvalificerad gissning är att det handlar om Kalih-brytare då tillverkare ofta är snabba med att utannonsera om tangentborden utrustats med Cherry-brytare. Tangentbordet har inviduell blåfärgad tangentbelysning med ställbar intensitet. Poseidon Z Forged har en mängd olika funktioner och finesser som avtagbart handledsstöd och USB-kabel, tio makrotangeter, två USB-portar, ljud in och ut, gaming läge, mediafunktionalitet och en mjukvara för att programmera makron.

En intressant aspekt angående makrotangenterna är först och främst placeringen av dessa. Fem av de tio sitter placerade på den vänstra sidan av tangentbordet, en tämligen vanlig placering som vi sett otaliga gånger innan. Mer intressant är att de resterande fem sitter placerade på den högra sidan av tangentbordet. En ganska udda placering som blir intressant att utvärdera i Svenska tangentbordsguiden. En annars intressant funktion med makrotangenterna är att det finns fem olika profiler att växla mellan samtidigt som man inte behöver växla mellan olika profiler för att komma åt andra makron. Tt har även utvecklat något de kallar för I.S.S, (instant-switch-system) som ska göra det möljligt aktivera alternativa makron genom att hålla ner ctrl, alt eller shift så aktiveras alternativa grupper av makro.

Tt eSports Poseidon Z Forged kommer enligt tillverkaren själv att hitta till butikshyllorna i mars månad och prislappen ser ut att landa på motsvarande 1 300 kronor inklusive moms.

Källa: Tt eSports

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid