Taiwans pågående vattenbrist kan komma att drabba halvledarjätten TSMC rejält om läget blir ännu mer kritiskt och fler åtgärder måste vidtas för att spara det lilla vatten som finns.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) har under veckan hållit övningar för att förbereda sina anställda inför en kris som kan vara väldigt nära. Taiwan går just nu igenom en stor vattenbrist. Från och med idag går regionen Tainan där TSMC har fyra fabriker in i brandgult läge vilket är det näst högsta på beredskapsskalan. Detta innebär att total vattenanvändning och mängden distribuerat vatten i regionen har begränsats.

Enligt Focus Taiwan ska vattennivåerna i flera av Taiwans centrala och södra vattenreservoarer ligga på under 20 procent i dagsläget.

Skulle läget bli så pass kritiskt att beredskapsläget slår över till rött kan TSMC:s fabriker hamna i rejäl knipa. Rött läge innebär att vattenleveranser endast blir tillgängliga för vissa områden under vissa tider. Något som skulle kunna påverka fabrikerna i regionen ordentligt.

TSMC har dock förstärkning på väg om läget skulle bli riktigt kritiskt. Vanguard International Semiconductor Corporation (VIS) och United Microelectronics Corp (UMC) har båda säkrat tankbilar med vatten för att levereras till halvledarjätten om kod röd skulle införas. Exakt hur mycket vatten det rör sig om och hur pass länge tillverkaren kan komma att livnära sig på det framgår dock inte från de lokala nyhetskällorna.

Den pågående hårdvarukrisen skulle allt annat än förenklas om TSMC tvingas stänga eller begränsa aktiviteten hos sina fabriker i Tainan. Vi får hoppas att läget inte blir fullt så kritiskt och ännu mer slår mot industrin.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid