Att vi lever i en allt mer trådlös värld är det ingen tvekan om och PC-marknaden har börjat ta del av den trådlösa tekniken mer och mer även den. Trådlöst nätverk är ett av de områden det läggs mest resurser på och tekniken har utvecklats mycket de senaste åren.


Att trådlöst koppla samman flera datorer i ett nätverk är så klart ingen dum idé, men varför inte koppla in även andra enheter i det trådlösa nätverket? Vi kommer nog få se de flesta externa komponenter med trådlös koppling inom en snar framtid men redan nu finns det exempel.


ASUS har nämligen lanserat ett nytt externt hårddiskchassi (man inkluderar ingen hårddisk) med integrerat stöd för WLAN 802.11g. 802.11g-standarden tillåter filöverföringar i 54Mbps över 2.4GHz bandet.
Man kan med andra ord koppla in ASUS WL-HDD2.5 i det lokala nätverket för att få en gemensam lagringsplats. Perfekt om man vill ge alla datorer i hemmet tillgång till MP3-samlingen eller liknande.ASUS WL-HDD2.5 ger som namnet avslöjer stöd för 2.5″ hårddiskar (IDE) vilket tyvärr drar ner lagringskapaciteten en hel del. Men samtidigt kan man hålla storleken nere. För den som trots allt vill använda kablar finns det möjlighet att använda både USB2.0 och vanligt Ethernet kablage.
Mer information om ASUS WL-HDD2.5 hittar man på ASUS hemsida.


Tack till Pelle för tipset!

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid