Intel har inga planer på att stagnera i utvecklingen av sin ultrabookplattform och högt på prioritetslistan finns bland annat teknik för trådlös laddning. Intels teknik för att kunna ladda smartphones genom att helt enkelt lägga dem i närheten av din ultratunna dator väntas dyka upp nästa år.

Under nästa år väntar sig Intel att försäljningen av så kallade ultrabooks ska ta fart på allvar. Även om ribban är högt satt redan för 2012 har försäljningssiffrorna ännu varit något avvaktande. Med Windows 8 på marknaden och sin nya processorarkitektur Haswell ser dock Intel ljust på första halvåret av 2013 då vi även väntas se ett större fokus på så kallade hybrider med löstagbart tangentbord och även många modeller med pekskärmar.

Under andra halvåret av 2013 väntas nästa nya tekniksatsning bära frukt. Då handlar det om en Intel-utvecklad teknik för trådlös laddning av smartphones. Intel planerar att trycka in en sändare och mjukvara i våra ultratunna datorer som i sin tur kan kommunicera och helt trådlöst utan direktkontakt ladda en närliggande smartphone. Detta är en teknik Intel pratade om redan på CES 2012 i januari då man visade upp hur konceptet skulle kunna fungera i framtida datorer. Intel har sedan dess arbetat bland annat på att utveckla dedikerad mjukvara för att styra, övervaka och optimera den trådlösa laddningen.

Presentation av Intels trådlösa laddningsteknik kommer 2:39 in i klippet.

Enligt uppgifter till branschtidningen DigiTimes kommer Intel först testa den trådlösa laddningstekniken i mindre skala. Under andra halvåret väntas vi få se endast ett fåtal Haswell-baserade ultrabooks med den nya tekniken.

Samtidigt som Intel arbetar med sin egen lösning har flera företag motsvarande tekniker under utveckling. Bland annat presenterade Samsung en trådlös laddningsstation under lanseringen av flaggskeppet Galaxy S III, som dock försenats på obestämd tid efter att ännu inte levt upp till företagets förväntningar. Trådlös laddning är med all säkerhet framtiden och Intel s plan verkar vara att para tekniken med sin storsatsning på ultrabooks.



 

Relaterade artiklar:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Martin LAndreas GKogsterxenobite Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
xenobite
Medlem
xenobite

så hur lång tid tar det tills apple ”uppfinner” tekniken?

Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

[quote name=”xenobite”]så hur lång tid tar det tills apple ”uppfinner” tekniken?[/quote]
Ungefär lika lång tid som det tar intel att få den i produktion skulle jag tro 😉

Medlem

Skynda för guds skull med patentet!!

Andreas G
Medlem

Apple är en av Intels största kunder. Intel äger tekniken, men Apple kommer att ”återuppfinna laddaren”. Det har hänt förr…

Martin L
Medlem

Nej nej nej! Jag tycker inte om det här tramset med trådlös laddning! Om man bortser från strålningsaspeterna så är det ändå ett jäkla energislöseri. Bu säger jag!