En av världens mest populära standard för trådlösa laddning håller på att genomgå en av sin största uppgradering någonsin. Standarden som är populära för många olika typer av mobila produkter kommer snart kunna skicka upp till 15 watt energi och därmed kunna ladda en smartphone till 60 procent på 30 minuter, utan kabel.

Trådlös laddning har blivit en allt mer populär teknik att bygga in i smartphones. Även om den knappast slagit igenom ännu finns stöd för Qi-standarden i Samsungs senaste Galaxy S6-serie och därmed i oerhört många smartphones runt om i världen. Just denna trådlösa standard genomgår nu en stor uppgradering. I ett pressmeddelande från WPC, Wireless Power Consortium, presenteras stöd för snabb trådlös laddning i Qi-standarden.

Galaxy_s6_Qi_charger_717

Tre gånger snabbare

Även om trådlös laddning varit en häftig teknik som lätt kunnat byggas in i olika produkter i många år har exempelvis Qi-standarden lidit av ett flertal stora problem, bland annat problem relaterade till avstånd och laddningshastighet. Med den senaste versionen av Qi-standarden åtgärdas det sistnämnda problemet eftersom mängden energi som nu kan skickas trådlöst är betydligt högre än tidigare. Istället för att bara kunna erbjuda upp till 5 watt trådlös energi finns nu stöd för laddning med en total effekt på upp till 15 watt. Enligt WPC betyder detta att en normal smartphone kan laddas upp till 60 procent på en halvtimma. I framtiden kommer vi med andra ord kunna ladda dina produkter lika snabbt trådlöst som du kan göra i dag med en vanlig kabelbaserad laddare.

Bakåtkompatibel

Till en början kommer den nya Qi-standarden bara finnas tillgänglig för WPC:s medlemsföretag men kommer snart öppnas upp för allmänheten att studera. I nuläget vet vi tyvärr inget om hur lång tid det kommer ta för tillverkare att börja använda Qi-standarden i sina konsumentprodukter men WPC garanterar att standarden kommer att vara kompatibel med äldre versioner av Qi, med undantag för snabbladdning, och att användare därför inte ska behöva stöta på problem när nya Qi väl når marknaden.

Källa: WPC

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
NyfikenSkuggan77MASSSWEDE Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Magnus
Medlem
Magnus

Jag vill ha ökad räckvidd före något annat.

Skuggan77
Gäst
Skuggan77

Trevligt att kunna ladda lika fort som med vanliga laddaren ju. 🙂

Nyfiken
Gäst
Nyfiken

Har det godkänts av strålskydsmyndigheten?
Höga magnetfält.